Decoratief glas


Decoratief glas is een breed begrip dat verwijst naar verschillende soorten glasproducten die zijn ontworpen om esthetische waarde toe te voegen aan ruimtes. Deze glasproducten variëren in textuur, patroon, kleur en andere decoratieve elementen. Dit biedt ontwerpers en huiseigenaren een breed scala aan opties om een unieke en aantrekkelijke uitstraling aan binnenruimtes te geven. Het wordt vaak gebruikt om een persoonlijk tintje toe te voegen aan architectuur en interieurontwerpen.

Spiegels


Naast functioneel gebruik wordt spiegelglas ook vaak ingezet als decoratief glas. Het kan net zoals glazen wanden ruimtes groter doen lijken en kan worden gebruikt om interessante ontwerpeffecten te creëren. Wij produceren spiegels in verschillende vormen en maten, waardoor ze passen bij verschillende interieurstijlen. Over het algemeen is spiegelglas een veelzijdig materiaal dat zowel praktische als esthetische voordelen biedt, waardoor het een veelgebruikt element is in architectuur en interieurontwerp.

Gelakte glazen achterwanden


Een gelakte glazen achterwand is een helder floatglas dat eenzijdig gecoat is met een hoogwaardige kleurlak. Dergelijke achterwanden worden gebruikt in verschillende ruimtes en voor diverse decoratief glazen toepassingen in commerciële of residentiële gebouwen. Op basis van een trendanalyse in samenwerking decoratiedeskundigen en -professionals werden door AGC enkele standaard kleuren op de markt gebracht.  Daarnaast is het bij AID Glass mogelijk om een glazen achterwand met een RAL-kleur naar keuze te verkrijgen.

Glazen spatwanden


Glazen spatwanden, te vergelijken met glazen achterwanden, zijn moderne en stijlvolle elementen die vaak in keukens en badkamers worden toegepast. Ze dienen als bescherming tegen spetters, vetvlekken en water, en voegen tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling toe aan de ruimte. Glazen spatwanden zijn gemaakt van enkel glas met een veiligheidsfolie of gehard glas, wat het beter bestand maakt tegen schokken, hitte en druk. Dankzij ons hoogtechnologisch machinepark kunnen wij eenvoudig diverse uitsparingen met betrekking tot stopcontact- of kraanuitsparingen voorzien in het glas. Kortom, glazen spatwanden combineren functionaliteit met esthetiek.

Lacobel en Matelac


Lacobel en Matelac zijn handelsmerken van AGC Glass Europe, een toonaangevende producent van decoratief glas. Lacobel heeft dankzij het toepassen op floatglas een gladde en glanzende afwerking, terwijl Matelac op satijn glas wordt toegepast. Matelac wordt vaak gebruikt in dezelfde toepassingen als Lacobel, maar het is vooral populair wanneer een elegante, matte uitstraling wordt gezocht. AGC koos voor een nieuwe benadering en verdeelde de kleuren in vier belangrijke “lifestyles” om kleuren en materialen naadloos bij elkaar te laten passen.

Glazen achterwanden of grote spiegel opstellingen kunnen een statement maken in het interieur en tegelijkertijd een functionele rol spelen. Het is belangrijk om zowel esthetische als praktische overwegingen in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type decoratief glas. Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan met de meest passende oplossing.