Glas bewerkingen


Als gevestigde waarde in de glaswereld is het voor AID Glass vanzelfsprekend om een gevarieerd gamma aan bewerkingen op vlakglas aan te bieden en oplossingen op maat te kunnen leveren. Naast een uitgebreide vakkennis beschikt AID Glass over een geavanceerd machinepark van automatische snijmachines voor floatglas en gelamineerd glas, slijpmachines, CNC-slijpmachines, en zelfs een thermische hardingsoven. Onze toekomstgerichte visie zorgt ervoor dat we blijven investeren en optimaliseren, ook wat ons machinepark aangaat.

Glas snijden op automatische snijdlijn

Snijden


AID Glass heeft een ruime voorraad aan monolithische en gelamineerde glasplaten. De glasplaten worden aangeleverd in diktes variërend van 3 mm tot en met 24,76 mm in jumbo-glasplaten. Deze stock is automatisch verbonden met onze glassnijmachines, die het glas snijden door middel van een computergestuurd snijwiel om een breekpatroon te creëren. Wij snijden het glas op maat van uw project en houden verspilling tot een minimum. Onze automatische snijlijnen kunnen glasdiktes tot 24,76mm snijden, zowel monolithisch als gelamineerd glas.

Slijpen


Onze volautomatische dubbelslijper staat rechtstreeks in verbinding met de snijlijnen. Na het snijden van de glasplaat wordt deze doorgestuurd naar de dubbelslijper. Dankzij deze automatisatie in glas bewerkingen kan het glas optimaal worden afgewerkt, met identiek geslepen parallelle randen. Naast de mogelijkheid om de glasranden enkel af te scherpen, kan de dubbelslijper ook zorgen voor mat of glanzend gepolijste randen.

Glas slijpen op de automatische dubbelslijper
Uitsparingen in glas frezen op de CNC-machine

Boren en frezen


Onze volautomatische CNC-machines laten toe om de meest uiteenlopende glasbewerkingen te voorzien in uw gewenste glasdikte, gaande van speciale modellen tot geboorde of gefreesde uitsparingen. Dankzij watergekoelde CNC-machines is het mogelijk om ronde gaten tot maximum Ø 60 mm te boren. Voor grotere gaten of andere vormen van uitsparingen wordt er voornamelijk gekozen om het glas te frezen, wat bovendien een nauwkeuriger resultaat geeft. Bij het frezen kunnen scherpe binnenranden van het glas ook worden afgescherpt of mat geslepen.

Thermisch harden


AID Glass beschikt over een eigen hardingsoven waarmee we gehard veiligheidsglas kunnen vervaardigen uit monolithisch glas, volgens de norm EN-12150. Dankzij deze bewerking wordt het glas tot 5 keer sterker dan floatglas en kan het gebruikt worden bij toepassingen zoals glazen deuren of leggers. In het geval van onverhoopte glasbreuk, zal het glas uiteenvallen in kleine onschadelijke stukjes.

Glas thermisch harden tot veiligheidsglas
Figuren of vormen in glas zandstralen

Zandstralen


Zandstraling is een proces waarbij het glas volledig of gedeeltelijk gematteerd wordt. Een gezandstraald vlak kan extra privacy bieden aan bijvoorbeeld douchewanden, douchedeuren of kantoorwanden. Het is ook mogelijk om het glas te voorzien van matte lijnen of blokken, tekeningen en zelfs bedrijfslogo’s. Hoewel dit proces tegenwoordig minder wordt toegepast, zijn de mogelijkheden talrijk en kan dit de geknipte bewerking zijn voor uw project.

Lakken


Om monolithisch glas een andere uitstraling te geven, kan u ervoor kiezen om de achterzijde van het glas te laten coaten met een hoogwaardige kleurlak. Op basis van de huidige kleurtrends heeft AGC een standaard assortiment aan kleurlakken samengesteld (Lacobel of Matelac). Voor een oplossing volledig op maat van de klant kan het glas ook in een RAL-kleur naar keuze gelakt worden. Bovendien kan u kiezen voor een glanzende afwerking, waarbij helder glas gelakt wordt, of een matte afwerking op satijnglas. Ook gehard glas kan gelakt worden.

Eenzijdige laklaag aanbrengen op het glas

De laatste jaren is ons glasbedrijf uit Limburg geëvolueerd tot een vooraanstaande leverancier van glas en glastoepassingen voor andere professionelen. Onze jarenlange ervaring en knowhow in het verwerken van glas trok de aandacht van de professionele glassector. Hierdoor zijn we een veelgevraagde partner voor andere glasbedrijven, bouwbedrijven en architecten. Eens kennismaken? Contacteer ons gerust via onderstaande button.

Contacteer ons