Glazen wanden


AID Glass uit Bocholt levert glazen wanden voor kantoren, fabrieken en tal van andere commerciële of residentiële ruimtes. In tegenstelling tot geharde glazen deuren, hebben glazen wanden doorgaans minder glasbewerkingen nodig. Afhankelijk van het toepassingsgebied wordt een glazen scheidingswand vervaardigd uit gelaagd, gehard of gelaagd én gehard veiligheidsglas naargelang de situatie.

Glazen kantoorwanden


Glazen kantoorwanden kunnen op verschillende manieren en in verschillende soorten glas toegepast worden. Een opvallend kenmerk van glazen kantoorwanden is hun transparantie, waardoor natuurlijk licht vrij door de ruimte kan stromen. Dit draagt niet alleen bij aan een heldere en open sfeer, maar zorgt ook voor een gevoel van ruimtelijkheid, zelfs in kleinere kantooromgevingen. Tegelijkertijd worden geluiddempende aluminium deurkaders met aanslagrubbers toegepast om privacy en geluidsisolatie te waarborgen, vooral in situaties waar concentratie cruciaal is. Dit maakt het mogelijk om afgesloten zones te creëren binnen een open kantoorruimte, zonder concessies te doen aan het algehele akoestische comfort.

Glazen wand met draaideur


Glazen wanden dragen bij aan een moderne en gebruiksvriendelijke (werk)omgeving. Ze dragen bij aan een open en lichte uitstraling, bevorderen transparantie en laten natuurlijk licht gemakkelijk door de ruimte stromen. Glazen kantoorwanden worden vaak gebruikt om individuele kantoorruimtes, vergaderruimtes, concentratiezones of andere specifieke werkgebieden te creëren. In combinatie met een handige pivoterende deur of schuifdeur, zorgt het ook voor een ware blikvanger in het interieur.

Glazen scheidingswanden


Net zoals een glazen kantoorwand is een scheidingswand uitermate geschikt om ruimtes op een stijlvolle manier van elkaar te scheiden zonder in te boeten op lichtinval. Ze zijn geschikt in diverse situaties waar geen deuropening vereist is en worden vaak geïntegreerd in hedendaagse ontwerpen waar transparantie en flexibiliteit worden gewaardeerd. Voor ruimtes waar privacy belangrijk is, kunnen glazen scheidingswanden worden voorzien van een geluiddempende tussenfolie of speciale glasopstelling om de privacy te vergroten.

Glazen schuifwanden


Glazen schuifwanden voor zowel interieur- als exterieurtoepassingen bieden een elegante en functionele manier om ruimtes te scheiden terwijl ze toch een gevoel van openheid behouden. Deze moderne designelementen combineren esthetiek met praktische voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor verschillende interieurontwerpen. Bovendien zijn ze vaak voorzien van geïntegreerde systemen voor het soepel schuiven en vergrendelen, waardoor ze eenvoudig te bedienen zijn.