Glazen balustrades


Glazen balustrades zijn populair vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en moderne uitstraling. Naast doorvalbeveiliging kunnen glazen balustrades in diverse architecturale toepassingen zoals balkons, trapleuningen of terrassen voorkomen. Veiligheid is essentieel om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en normen.

Glazen balustrade: puur vakmanschap


Uit glas opgetrokken balustrades zijn een stijlvol alternatief voor klassieke aluminium of houten balustrades. Hierdoor zijn ze een moderne en stijlvolle toevoeging aan zowel residentiële als commerciële ruimtes. Een minimale glasdikte van 88.2 tot 1212.2 gelamineerd glas zorgt immers voor voldoende doorvalbeveiliging. Een glazen balustrade plaatsen vergt echter precisie en kennis van zaken. Zo moet er naast de manier van montage ook rekening gehouden worden met specifieke ondergronden en de uitlijning van de glasplaten. Kortom, een glazen balustrade plaatsen vergt puur vakmanschap!

Glazen balustrade met vloermontage


Een van de opvallende kenmerken van glazen balustrades met vloermontage is de transparantie die ze bieden. Het strakke ontwerp van de glazen panelen zonder een storend zichtbare klemprofiel zorgt voor een naadloze integratie met moderne interieurs. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers zoals met glazen deuren een gevoel van ruimtelijkheid creëren, zelfs in beperkte ruimtes. Vloermontage biedt ook voldoende flexibiliteit bij de installatie. Het ontwerp maakt het mogelijk om ze te integreren in verschillende soorten vloerconstructies, of het nu gaat om beton, hout of andere materialen. Dit maakt ze geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Glazen balustrade met puntbevestiging


Afhankelijk van de type puntbevestiging en glasafmeting kan de glasdikte variëren van zowel 66.2 mm tot 1010.2 mm. De puntbevestigingstechniek is een kenmerkend aspect waarbij de glaspanelen met discrete puntbevestigingen aan de ondergrond worden bevestigd, waardoor het lijkt alsof de glazen barrière zweeft. Deze elegante bevestigingsmethode creëert niet alleen een visueel aantrekkelijke look, maar zorgt ook voor een gevoel van lichtheid en openheid in de ruimte. Glazen balustrades met puntbevestiging worden vaak toegepast bij trappen als trapleuning, zowel voor interieur- als buitentoepassingen.

Glazen balustrades zijn een populaire keuze in moderne architectuur vanwege hun combinatie van veiligheid, esthetiek en transparantie. Ze zijn aan te passen aan diverse ruimtes en bieden een eigentijdse uitstraling aan zowel residentiële als commerciële gebouwen. Samenwerking met ervaren bouwprofessionals en het naleven van bouwnormen en voorschriften zijn echter van cruciaal belang om een veilig en aantrekkelijk eindresultaat te garanderen. Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek hoe wij uw balustrade project kunnen realiseren.