Isolatieglas


Isolatieglas, dubbele beglazing, driedubbel glas en hoogrendementsglas of HR++ zijn zeer veelzijdige producten, in zeer veel soorten verkrijgbaar en met uiteenlopende eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Dankzij onze betrouwbare partners in de productie van isolatieglas kan AID Glass binnen afzienbare tijd de meest uiteenlopende combinaties van isolatieglas plaatsen of leveren voor de professionele markt.

Isolatieglas bij renovatie


Wie renovatie zegt, zegt isolatie. Oudere gebouwen zijn in veel gevallen voorzien van glas dat niet meer aan de geldende isolatienormen voldoet, en het vervangen van de ramen is bij de meeste renovaties dan ook een van de eerste werkpunten. Isolatieglas met een Ug-waarde van 1.1 of lager is zeer effectief in het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Dit maakt isolatieglas een belangrijk element in moderne bouwontwerpen, waarbij comfort, energie-efficiëntie en duurzaamheid centraal staan.

Isolatieglas bij nieuwbouw


Dat beglazing van grote invloed is op de uitstraling van een gebouw, is tegenwoordig overduidelijk. Kantoorgebouwen met reflecterende zonwerende beglazing, moderne woningen met gevels uit glas, of landelijke huizen met toogruiten en kruisverdelingen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zeker bij een nieuwbouw kan de juiste beglazing het aanzicht van een gebouw mee bepalen. Ook op het gebied van wooncomfort kan het juiste glas een meerwaarde bieden. Denk aan zonwerende beglazing voor een zuidelijk gerichte gevel, mat glas voor meer privacy, of zelfs isolerende beglazing met ingebouwde lamellen. Bij AID Glass denken we graag mee over de vele opties die tot uw beschikking staan.

Isolatieglas

Structurele beglazing


Voor een optimale doorkijk en een moderne gevel is structurele beglazing een ideale oplossing. Dit soort isolatieglas kan zonder kader gemonteerd worden, wat zorgt voor een strak effect met een zo groot mogelijke lichtinval. Ook hoekbeglazing kan op deze manier worden geplaatst. Om de integriteit van de ruiten te bewaren worden deze voorzien van een UV-bestendige randafdichting.

Vacuüm beglazing


Vacuüm beglazing is de nieuwe generatie van isolatieglas dat traditionele isolerende glasoplossingen naar een hoger niveau tilt. Dankzij vacuümtechnologie combineert deze beglazing een minieme glasdikte van 7,7mm met een uitzonderlijk thermisch en akoestisch comfort. Daarnaast voldoet dit isolatieglas tevens ook aan alle EU-eisen voor energiebewuste en designgerichte bouwprojecten, gezondheid en milieubescherming.

Onze ervaren medewerkers gaan geen uitdagingen uit de weg om het potentieel van het gebouw optimaal te benutten. Wij bekijken samen met u de mogelijke toepassingen voor uw project. Aarzel niet om ons te contacteren of vraag meteen uw offerte aan.