Glazen deuren


Het productieproces van een glazen deur omvat verschillende stappen, van het selecteren van het glassoort tot het assembleren van het uiteindelijke product. Het gebruik van geavanceerde machines voor het glas te snijden, boren en frezen zorgen voor een zorgvuldige precisie om de deur exact op maat te vervaardigen. Na alle nodige glasbewerkingen, wordt de glasplaat thermisch verhard volgens norm EN-12150, waardoor deze tot 5 keer sterker is dan basisglas alvorens deze verzonden of ter plaatse gemonteerd wordt. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten glazen deuren beschikbaar, elk met unieke kenmerken en toepassingen.

Glazen aanslagdeuren


Een glazen aanslagdeur is een type deur waarbij het glazen paneel in een kozijn is gemonteerd met behulp van scharnieren aan één kant. Hierdoor “scharniert” de deur zoals een standaard binnendeur slechts één kant op. Elk soort standaard binnendeur kan in principe vervangen worden door een glazen deur die volledig past in uw kantoorruimte of woning. Naast een prima oplossing voor meer natuurlijk lichtinval, zorgt een glazen deur voor een luxueuze en unieke uitstraling. Glazen aanslagdeuren worden vaak toegepast in zowel commerciële als residentiële ruimtes waar een transparante toegangsdeur gewenst is. Ze worden daarom vaak aangetroffen in winkels, kantoren, restaurants en moderne woningen.

Glazen pivoterende deuren


Een glazen pivoterende deur (ook taatsdeur genoemd) is een type deur dat draait rond een verticale as (een pivot) in plaats van langs een horizontale as, zoals bij traditionele scharnieren. Deze deuren hebben een uniek draaimechanisme dat zich aan de vloer en aan het plafond bevindt, waardoor de deur om zijn eigen verticale as kan draaien. Glazen pivoterende deuren bieden een eigentijdse esthetiek en kunnen dienen als opvallend element in moderne architectuur. Ze zijn geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen waar een indrukwekkende entree of een naadloze verbinding tussen ruimtes gewenst is.

Glazen pendeldeuren


Glazen pendeldeuren zijn een functionele en stijlvolle keuze voor toepassingen waar flexibiliteit in deurbediening, esthetiek en transparantie van belang zijn. Een pendeldeur wordt in tegenstelling tot een pivoterende deur met zijdelingse oliehydraulische scharnieren bevestigd. Deze deuren kunnen bijgevolg ook in beide richtingen openen of sluiten en hebben meestal een zelfsluitend mechanisme. Ze worden vaak gebruikt in commerciële ruimtes, zoals restaurants en winkels, waar esthetiek en toegankelijkheid belangrijk zijn.

Glazen schuifdeuren


Een glazen schuifdeur bestaat uit één of meerdere glazen panelen die horizontaal langs een rail kunnen schuiven om de doorgang te openen of te sluiten. Deze deuren zijn populair vanwege hun moderne of industriële uitstraling, ruimtebesparende ontwerp en de mogelijkheid om meer natuurlijk licht toe te laten in het interieur. Glazen schuifdeuren hebben geen draaicirkel nodig, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor ruimtes waar slechts beperkte ruimte is voor traditionele draaideuren.

'Steel look' glazen deuren


Steel look deuren bieden een moderne, eigentijdse uitstraling die de aantrekkelijke kenmerken van stalen deuren behoudt, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van de voordelen van lichtgewicht en duurzaam aluminium. Ze zijn een populaire keuze voor diegenen die een industriële, maar toch verfijnde esthetiek wensen. Het deurframe uit geanodiseerd aluminium gaat goed samen met diverse geharde glassoorten. Dankzij de assemblage in eigen productie, kan iedere deur op maat samengesteld worden.

De keuze voor een specifieke glazen deur hangt af van factoren zoals esthetiek, functionaliteit, privacyvereisten en veiligheidsoverwegingen. Het is belangrijk om de juiste glasdikte en type glas te kiezen, afhankelijk van de beoogde toepassing. Ons deskundig team staat klaar om u te adviseren over de beste oplossing voor uw project. Neem vandaag nog contact op met ons en ontdek hoe wij u kunnen voorzien van glazen deuren voor uw project!