In doucheruimtes is het vanzelfsprekend dat het glasoppervlak in aanraking komt met water. Naarmate de tijd, kan dit glas witachtig gaan uitzien als gevolg van glascorrosie of kalkaanslag. Daarom bracht AGC recent een nieuw soort corrosiewerend glas op de markt, de Luxclear Protect. Dit innovatieve glassoort beschermt het glas van aantasting door water en is hierdoor een ideale oplossing voor alle douche- en badruimtes.

Douchewand zwart

Douchewand met antikalk coating


Luxclear Protect is een transparante glassoort met een onzichtbare pyrolytische coating, specifiek bedoeld voor douche- en badruimtes. Deze permanente antikalk coating is speciaal ontworpen om het verouderingsproces van het glas drastisch te vertragen wanneer het in aanraking komt met water of damp. Hierdoor zal bijvoorbeeld een glazen douchedeur of inloopdouche vrij zijn van zichtbare corrosie of vlekken in het glas. De antikalk coating is onzichtbaar en heeft bijgevolg geen invloed op optische eigenschappen van het glas zoals lichtdoorlatendheid, reflectie en kleuren. Daarnaast waarborgt de coating de duurzaamheid van het glas, waardoor opslag en handelingen zonder zorgen kunnen plaatsvinden.

Tienjarige garantie op Luxclear Protect


Dankzij de toepassing van de corrosiewerende coating Luxclear Protect, kunnen douche- en badruimtes er nog jarenlang helder en fris blijven uitzien. De op industriële wijze aangebrachte coating zorgt voor een zeer goede chemische duurbaarheid gedurende de hele levensduur van de douchewand of douchedeur. Vandaar dus de tienjarige garantie op corrosievrij glas.

Douchecabine chroom
Douchedeur-pivot-rvs

Glasbewerking van antikalk glas


Glasbewerkingen voor een glasoppervlak met Luxclear Protect zijn even eenvoudig als bewerkingen voor standaard floatglas van dezelfde glasdikte. Zowel randen afscherpen als slijpen of uitsparingen voorzien is geen enkel probleem bij dit type glas. Ook speciale behandelingen zoals het thermisch harden kan plaatsvinden met dezelfde parameters.

Installatie van corrosievrij glas


Het glasoppervlak wordt éénzijdig gecoat met de Luxclear Protect corrosiewerende coating. De glaszijde die aan water blootgesteld wordt, dient dus de gecoate zijde te zijn. Om te zien welke zijde gecoat is, kan er gebruik gemaakt worden van een coatingdetector. De gecoate zijde bevindt zich echter altijd aan de andere kant van de tinbad-zijde. Alvorens de glazen platen naar de installateur gestuurd worden, dient er op het glas een sticker te worden geplakt om de niet-gecoate zijde aan te geven.

Offerte dubbele beglazing of driedubbel glas

AID Glass vervaardigt en verhardt glazen douchedeuren of glazen inloopdouches met Luxclear Protect volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een glasheldere belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Contacteer ons dan via onderstaande button of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Meer info