Ontspiegeld glas of anti-reflecterend glas is een glassoort dat een uitstekende transparantie biedt in combinatie met minimale reflectie in het glas. Het ontspiegeld glas Clearsight van AGC Europe heeft als eigenschap om minder dan 1% lichtweerkaatsing te hebben, wat het daardoor uitermate geschikt maakt als monolithisch glas dat een hoge mate van transparantie vereist. Een voorwerp of zelfs de omgeving achter het glas komt hierdoor volledig tot zijn recht!

Ontspiegeld glas in winkelvitrine

Daar waar standaard floatglas ongeveer 8% van het licht weerkaatst, zorgt ontspiegeld glas voor een pak minder storende spiegelreflectie in het glas. Om deze reflectie tot een minimum te brengen, wordt het glas voorzien van een speciale anti-reflecterende coating. Deze coating kan zowel éénzijdig als tweezijdig toegepast worden om het maximale aan helderheid te verkrijgen. Ontspiegeld glas biedt hierdoor een uitstekende oplossing voor panoramische terrasoverkappingen, poolhouses, etalageruimtes en overige high-end toepassingen waarbij hoge lichttransmissie een grote rol speelt.

Naast het toepassen in enkelbladig glas, kan ontspiegeld glas ook perfect toegepast worden in gelaagd glas wanneer het glas een veiligheidsfunctie heeft. Bovendien zorgt het toepassen van ontspiegeld glas op de binnenste ruit van isolerende beglazing voor een bemerkenswaardige reductie van lichtweerkaatsing in het interieur, wat het zicht naar buiten absoluut ten goede komt. Voornamelijk ’s avonds en ’s nachts zal er een veel lagere interne reflectie zijn, waardoor het zicht naar buiten opmerkelijk verbeterd.

Standaard floatglas Ontspiegeld floatglas Standaard gelamineerd Ontspiegeld gelamineerd
Glasdikte (mm) 4 4 6 8 44.2 44.2 66.2 88.2
Positie coating / #1 + #2 / #1 + #4
Lichtprestaties LT (%) 90 99 98 98 89 98 98 97
LR (%) 8 ≤ 1 ≤ 1 ≤ 1 8 ≤ 1 ≤ 1 ≤ 1
Energieprestaties SF (%) 88 84 83 83 80 79 79 78
EA (%) 5 3 4 4 17 10 11 13
Sc 1.01 0.96 0.96 0.95 0.92 0.91 0.90 0.90
Ug-waarde W/m²K 5.8 5.8 5.7 5.6 5.5 5.5 5.4 5.3

Voordelen anti-reflecterend glas


Minder lichtreflectie (≤ 1 % indien tweezijdige coating)

Optimale doorzichtigheid en contrast achter het glas

Duurzame coating dat zowel binnen als buiten toegepast kan worden

Coating kan toegepast worden op glas van 3 tot 15mm dik

Toepassingen van ontspiegeld glas


Poolhouses

Glazen schuifwanden voor poolhouses of als terrasoverkapping bieden gebruikers het genot van een combinatie van natuurlijk daglicht zonder weerspiegeling in het glas.

Ontspiegeld glas in poolhouse

Etalageruimtes

Een niet-reflecterende etalage of winkelraam bij juweliers en diverse andere detailhandelaren, trekt de aandacht van de consument en laat het getoond product nóg beter tot zijn recht komen.

Ontspiegeld glas in etalage

Vitrines

Een glazen vitrine trekt vooral de aandacht wanneer bepaalde goederen in musea of voedingsmiddelen in een horecazaak in de kijker staan.

Ontspiegeld glas in vitrine

Glaspartijen in sportcomplexen

Glazen balustrades met ontspiegeld glas bieden perfect zicht en optimale veiligheid voor bezoekers in diverse sportcomplexen.

Ontspiegeld glas in balustrade

AID Glass als leverancier van ontspiegeld glas


In ons productiebedrijf in Bocholt verwerken wij diverse glassoorten en glasdiktes tot een kwalitatief eindproduct. Het ontspiegeld glas Clearsight is verkrijgbaar tot 6000 x 3210 mm en kan perfect versneden, bewerkt en thermisch verhard worden in ons eigen atelier. Neem gerust contact op met ons AID Glass team voor verdere vragen over ontspiegeld glas of vraag meteen een offerte aan.