Glazen balustrades hebben veel uiteenlopende functies zoals glazen borstweringen, trapleuningen, dakterrassen of balkons. DEFENDER is het balustradesysteem waar AID Glass steeds gebruik van maakt, zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Een glazen balustrade in combinatie met gehard gelaagd veiligheidsglas zorgt tevens de hoogte veiligheid in doorvalbeveiliging. Lees hieronder meer over de verschillende balustradesystemen:

Gehard gelaagd veiligheidsglas


Alle balustradesystemen worden bij AID Glass voorzien van gelaagd glas. Afhankelijk van de situatie en de toepassing, kunnen er dikkere en/of meerdere glasplaten met al dan niet meerdere folies voorzien worden. In het geval van bepaalde veiligheidsnormen, kunnen onze glazen balustrades ook voorzien worden van gehard gelaagd veiligheidsglas. Indien er extra veiligheid gewenst is, kan er gewerkt worden met DG-41 gelaagd glas. Dit type gelaagd glas heeft een dikkere folie als structurele tussenlaag dan de andere gelaagde glassoorten met standaard PVB-folie. Hierdoor verhoogt de weerstand van de glazen balustrade, zonder in te boeten op de transparantie van het glas.

Afwerkprofielen voor glazen balustrades


Ter bescherming van de glasranden en delaminatie, kan er een buisvormig profiel bovenop het glas gemonteerd worden. Het profiel bestaat uit roestvrij plaatstaal, in dezelfde kleur als het klemprofiel. Om de maximale transparantie van de glazen balustrade te behouden, kan er ook gekozen worden voor een slank u-vormig profiel. Dergelijke afwerkprofielen kunnen ook dienen als glaskoppelprofiel voor extra stevigheid en stabiliteit.

Glazen balustrades voor vloermontage


Het eenvoudige glasmontagesysteem van DEFENDER 88LM zorgt steeds voor een perfecte uitlijning van het glas. Het stevig klemprofiel voor belastingen < 1kN, zorgt voor een kwalitatieve oplossing in zowel publieke als private toepassingen. Ook voor uitzonderlijke belastingen > 1kN is de DEFENDER uitermate geschikt. Het profiel is verkrijgbaar in inox look, aluminium kleur, RAL 9005 (mat zwart) en andere RAL-kleuren op aanvraag. Een glazen balustrade wordt in de meeste gevallen gemonteerd op de vloer, maar kan ook ingewerkt worden in de vloer zodat het profiel niet meer zichtbaar is.

Zijdelingse montage van glazen balustrades


De DEFENDER kan ook zijdelings gemonteerd worden, zonder in te boeten op veiligheid. Net zoals de DEFENDER 88LM, zorgt de DEFENDER 88FR voor een moderne en transparante oplossing wanneer vloermontage niet gewenst of niet mogelijk is. Voor buitentoepassingen is het aanbevolen het DEFENDER-profiel met gefreesde sleufgaten toe te passen.
Naast het DEFENDER-systeem, kan ook het POINT-systeem zijdelings gemonteerd worden. POINT maakt gebruik van 4 of 6 bouten die in elk glaspaneel zijdelings onderaan verankerd worden. In het geval van ruwbouw, wordt de bevestiging gedaan met mechanische of chemische ankers. De POINT-boutbevestiging garandeert daarnaast een stelmogelijkheid in alle richtingen (5mm). De bouten zijn verkrijgbaar in inox AISI 316 (geborsteld of glanzend).

Glazen balustrade met zijdelingse montage

AID Glass vervaardigt glazen balustrades volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een glasheldere belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Contacteer ons dan via onderstaande button.

Volg ons op Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwigheden!

Contacteer ons