Gelakt glas


Decoratief gelakt glas is een helder floatglas met aan 1 zijde een hoogwaardige krasbestendige laklaag. Gelakt glas wordt voornamelijk toegepast als wandbekleding, spatwand of tafelblad voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De hoogwaardige lak wordt machinaal aangebracht op het glas, waardoor het glas zijn glanzend uiterlijk behoudt.

Op basis van diverse kleurtrends, heeft AGC enkele kleuren geselecteerd voor het productgamma Lacobel en Matelac. De glanzende uitstraling van Lacobel is perfect te combineren met de matte variant Matelac. Naast de standaard kleuren van Lacobel en Matelac, kunnen wij ook floatglas met een laklaag in RAL-kleur naar keuze leveren.

Naargelang de situatie dient er soms sterker glas toegepast te worden. Ook hier kan AID Glass een oplossing voor bieden. Zo kan het glas aan de rugzijde voorzien worden van een polypropyleen veiligheidsfolie om het glas te beschermen tegen eventuele krassen.

Dient het glas beschermd te worden tegen thermische schokken? Dan wordt het glas thermisch gehard, zodat deze tot 5 keer sterker wordt dan standaard glas.

Verschillende soorten gelakt glas


Lacobel (SAFE+)

White Pure
White Soft
Grey Classic
White Pearl
Beige Light
Brown Light
Grey Metal
Blue Shadow
Anthracite Authentic
Black Classic
Aluminium Rich
Black Starlight

Matelac (SAFE+)

White Pure
White Pearl
Black Classic
Silver Clear
Silver Grey
Silver Bronze

Lacobel-T / Matelac-T

Crisp White
Cool White
Misty White
Oyster White
Moka
Zen Grey
Anthracite Grey
Deep Black

Toepassingen van gelakt glas


Spatwanden

Door een glasplaat als spatwand in keukens toe te passen, is een keukenwand veel onderhoudsvriendelijker. Daarnaast kan de kleur naadloos passen bij het interieur. Bij toepassing achter een kookvuur wordt het glas gehard waardoor het bestand is tegen thermische schok.

Wandbekleding

Gelakt glas als wandbekleding zorgt naast het visueel aspect van het interieur ook voor een optisch grotere ruimte. Alle Lacobel & Matelac kleuren kunnen worden gebruikt voor binnentoepassingen in vochtige en natte omgevingen, zoals badkamers en keukens.

Meubilair

Decoratief gelakt glas laat licht reflecteren, waardoor de gekleurde zijde beter opvalt. Daarnaast biedt het ook een uitstekende bescherming van meubilair of tafels.

AID Glass als leverancier van gelakt glas


Bij AID Glass hebben we een ruime keuze aan gelakt glas, dat we in ons eigen productiebedrijf versnijden, bewerken en (indien mogelijk) thermisch verharden. Andere kleuren dan aangegeven zijn steeds op bestelling verkrijgbaar. Neem gerust contact op voor meer informatie betreffend het leveren van decoratief gelakt glas.

Contacteer ons