Voor veel mensen is de keuken een van de leukste plaatsen in huis. Een plaats waar vaak heerlijke gerechten worden bereid, maar ook een plaats voor het gezellig samenzijn. Wanneer u een nieuwe keuken overweegt, moet deze uiteraard niet alleen praktisch zijn, maar ook oog voor esthetiek hebben. Glazen keuken achterwanden of een glazen spatwand zorgt namelijk voor een luxueuze en esthetische uitstraling van uw keuken. 

Glas plaatsen - Keukenglas

Voordelen van glazen spatwanden


Een glazen spatwand in de keuken is, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk glas dat achter het fornuis bevestigd wordt. Spatwanden staan er voor bekend om het opspattend vet tijdens het koken op te vangen. Spatwanden uit glas worden bij AID Glass vervaardigd uit veiligheidsglas of gehard veiligheidsglas, waardoor deze tot 5 keer sterker en stootvaster zijn dan float glas. Bij het gebruik van gehard veiligheidsglas zijn glazen spatwanden bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het uitermate geschikt is om te plaatsen achter een fornuis. Naast te dienen als blikvanger in de keuken, zorgen glazen spatwanden bovendien ook voor een ruimtelijker geheel in de keuken. Schoonmaak en onderhoud van glas is daardoor ook veel gemakkelijker dan het schoonmaken van tegels of een geverfde muur. Pas wel op met schuursponsjes, dit kan namelijk krasjes veroorzaken op deze prachtige glazen spatwand.

Lacobel of Matelac


Wanneer de tegels of geverfde muur al zodanig verkleurd zijn, heeft het plaatsen van helder glas niet meer veel nut. In dat geval kan het glas aan de achterzijde gelakt worden met een kwalitatief hoge verflaag in een kleur naar keuze. Het kleurengamma is verdeeld in hoogglans (Lacobel) en matte kleuren (Matelac). De aangebrachte laklaag geeft het glas diepgang en een modern uitzicht. Op die manier kan u een gekleurde glazen spatwand samenstellen die helemaal past bij de rest van uw keukeninterieur. De gekleurde zijde is tevens volledig dicht, waardoor de tegels of de geverfde muur gecamoufleerd wordt.

Glazen spatwand - Keukenglas
Glazen spatwand keuken - Keukenglas

Bewerkingen van glazen spatwand


Een keukenwand is vaak nooit volledig vlak. Daarom is het ook mogelijk om uitsparingen in het glas te voorzien voor stopcontacten en/of lichtschakelaars. Alle randen van het glazen spatwanden worden rondom plat poly geslepen, zodat pijnlijke situaties vermeden worden. Glazen wanden worden immers niet enkel toegepast in keukens, maar ook als glazen wandbekleding in uw interieur of badkamer om een veel ruimtelijker effect te creëren.

AID Glass vervaardigt en verhardt de glazen wandbekleding volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een glasheldere belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Contacteer ons dan via onderstaande button of vraag een vrijblijvende offerte aan.