De zomer staat garant voor een aangename periode met wellicht ook zeer hete dagen. Voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren, maar voor andere mensen is dit vaak een hel. Wanneer het kwik tijdens de zomerperiode over het algemeen stijgt, is het aangenaam om de warmte/hitte buiten te houden, terwijl het natuurlijk zonlicht wél kan binnendringen. Gelukkig kan AID Glass hier een oplossing voor bieden met zonwerend glas, of ook UV-werend glas genoemd.

zonwerend glas - isolatieglas

Waarom zonwerend isolatieglas in huis of kantoor


In een wereld waar klimaatopwarming een grote rol speelt in veel warmere zomers, volstaat een airconditioning meestal niet meer genoeg. Zeker wanneer uw bedrijfspand of kantoor grotere raamoppervlaktes heeft, kan het binnen al snel heel warm worden als de zon er de hele dag op schijnt. Daarnaast kunnen schadelijke UV-stalen geabsorbeerd worden door de meubelen in die ruimte, wat uiteindelijk zal leiden tot verkleuring van uw meubelen. Wanneer u dus een probleem hebt met de warmte in uw bedrijfspand of kantoor, is het dan aangeraden om te investeren in milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen zoals zonwerend glas of isolatieglas. Ons glasbedrijf uit Limburg is hier specialist in.

Wat is zonwerend glas


Zonwerend glas is ontworpen om zonlicht naar binnen te laten, maar de storende warmte buiten te houden. Dankzij een speciale coating die aangebracht wordt op de binnenkant van de glasplaat, worden zonnestralen gedeeltelijk weerkaatst. Hierdoor kan u meer dan 50 procent van de warmte weren, waardoor u bijna geen andere zonnewering meer nodig heeft.

zonwerend glas - isolatieglas
zonwerend glas - isolatieglas

Voordelen van zonwerend glas


Er zijn meerdere voordelen aan zonwerend glas. Naast het tegenhouden van de warmte langs buitenaf, zorgt zonwerend glas er ook voor dat warmte binnen kan blijven. In zeker zin is zonwerend glas dan te vergelijken met hoogrendementsglas, zonder in te boeten op lichtinval. Minder warmte en meer licht betekent tevens een aangenamere binnentemperatuur voor zowel u als uw werknemers. Dit betekent natuurlijk dat u minder energiekosten zal hebben aan bijvoorbeeld airconditioning en minder zal moeten investeren in extra zonwering. Daarnaast helpt zonwerend glas ook verkleuring van uw meubelen te beperken.

Bespaar dankzij zonwerend isolatieglas


Uit studies blijkt dat zonwerend glas schadelijke UV-stralen weerkaatsen, waardoor er tot meer dan 50 procent van de warmte geweerd kan worden. Hierdoor kan u besparen op een hoop energiekosten en zorgt u voor een aangenamere werksfeer op kantoor of in andere bedrijfsruimtes.

AID Glass vervaardigt isolatieglas volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een glasheldere belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Contacteer ons dan via onderstaande button of vraag een vrijblijvende offerte voor isolatieglas aan of bekijk een van onze andere glas oplossingen.

zonwerend glas - isolatieglas