De douche is een plaats in huis dat dagelijks meermaals gebruikt wordt. Vanzelfsprekend dient de douche dan ook frequent schoongemaakt te worden, als u kalkaanslag geen kans wilt geven… In dit artikel bieden wij enkele handige tips en adviezen aan die uw onderhoud een stuk gemakkelijker maken, waardoor u langer kan genieten van een glanzende glazen douchewand of inloopdouche!

Droog uw douche na ieder gebruik


Klinkt eenvoudig, maar misschien het meest essentiële in de onderhoud van een doucheruimte: droog de douche na elk gebruik. Trek na het douchen de wanden droog met een douchewisser en droog het glas met een (droge) microvezel doek. Op die manier geeft u kalkaanslag minder kans om uw doucheruimte te overheersen.

Frequent reinigen van de douche


Naast het drogen na elke douchebeurt, is het ook aangeraden om de glazen douchewand of glazen douchedeur wekelijks schoon te maken met een degelijke glasreiniger. Op die manier verlengt u de levensduur van het glas en houdt u het glas schoon en glanzend. Let wel op, gebruik nooit een schuurspons of een ruwe doek voor het reinigen van uw glazen douchewand of douchedeur. Dit kan krasjes maken in het glas en de bescherming aantasten!

Reinig zeker ook de achterwand


Vergeet zeker ook niet de achterwand van de douche (zoals tegels en voegen) te reinigen, aangezien deze ook vaak in aanraking komen met water. Geen zin meer om tegels of vieze voegen te reinigen? Kies dan voor glazen wandbekleding wanneer uw badkamer klasse mag uitstralen. Glazen achterwanden zijn tevens eenvoudig te plaatsen over het bestaande tegelwerk heen en zeer eenvoudig schoon te maken en schoon te houden!

Douchedeur met verzonken scharnieren


Ga voor een minimalistische look door gebruik te maken van verzonken douchescharnieren aan de binnenkant van de douche! Zo voorkomt u het moeilijk drogen of reinigen van een douchewand of douchedeur met een douchewisser.

Overweeg een douchewand met antikalk coating


Weinig tijd om uw glazen douchewand of douchedeur frequent te onderhouden? Overweeg dan een douchewand met Luxclear Protect, een corrosiewerende coating specifiek bedoeld voor douche- en badruimtes. Deze permanente antikalk coating is speciaal ontworpen om het verouderingsproces van het glas drastisch te vertragen wanneer het in aanraking komt met water of damp. Hierdoor zal bijvoorbeeld een glazen douchedeur of inloopdouche vrij zijn van zichtbare corrosie of vlekken in het glas.

AID Glass vervaardigt en verhardt glazen douchewanden of glazen wandbekleding volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een ‘glasheldere’ belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Klik dan op onderstaande button of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Lees ook: Blijvende transparantie dankzij antikalk coating