Figuurglas


Figuurglas is zoals floatglas doorschijnend, maar in de meeste gevallen niet doorzichtig. Door de structuur van het glas en het motief, kunnen verschillende niveaus van lichtdoorlatendheid, transparantie en inkijk toegepast worden. Hierdoor laat figuurglas licht door en kan er toch enige vorm van privacy gewaarborgd worden. Vermits er in tegenstelling tot vroeger minder figuurglas gebruikt wordt, komt dit glassoort hedendaags nog voor in douches, glazen zijpanelen, stalen binnendeuren en zelfs isolerend dubbelglas.

Figuurglas kan -vanwege te dunne glasdikte- in de meeste gevallen niet toegepast worden als volglazen deur. Hoewel zijn er enkele glassoorten beschikbaar in 8mm of 10mm glasdikte. Neem gerust contact op voor meer informatie betreffend figuurglas in glazen deuren.

Verschillende soorten figuurglas


Chinchilla

Beschikbare glasdiktes (mm): 4* | 8*

Crepi

Beschikbare glasdiktes (mm): 4* | 6* | 8* | 10*

Kathedraal Groot

Beschikbare glasdiktes (mm): 6

Kathedraal Klein

Beschikbare glasdiktes (mm): 4* | 6* | 8*

Silvit

Beschikbare glasdiktes (mm): 5

Master-carré

Beschikbare glasdiktes (mm): 8*

Master-point

Beschikbare glasdiktes (mm): 4* | 6* | 8* | 10*

Byzanthijn Groot

Beschikbare glasdiktes (mm): 4

Byzanthijn Klein

Beschikbare glasdiktes (mm): 4

Canale

Beschikbare glasdiktes (mm): 4*

Canale Mat

Beschikbare glasdiktes (mm): 4*

Raywall 90T

Beschikbare glasdiktes (mm): 8*

*Kan gehard worden

Toepassingen van figuurglas


Badkamer

Figuurglas wordt dankzij zijn vorm van privacy ook vaak toegepast in badkamers als douchewand of douchedeur. Hierdoor is het glas lichtdoorlatend, maar niet doorzichtig. In sommige gevallen is gehard figuurglas ook vereist. Neem contact op voor meer informatie.

Interieurglas

Figuurglas zorgt voor meer lichtdoorlatendheid, terwijl privacy toch in zeker mate behouden kan worden. Hierdoor is dit glassoort vaak terug te vinden in diverse soorten interieurglas zoals meubilair of binnenwanden.

Glazen deuren

Glazen deuren geven elke ruimte een exclusieve en moderne look. Het toepassen van glassoorten met een structuur laag kunnen glazen deuren meer diepte geven aan een interieur. Zo valt figuurglas ook perfect te combineren met stalen of steel look deuren.

Isolatieglas

Figuurglas kan ook toegepast worden in dubbele of driedubbele isolerende beglazing met de figuurzijde aan de buitenzijde of aan de spouwzijde.

AID Glass als leverancier van figuurglas


Bij AID Glass hebben we een ruime voorraad van figuurglas in glasdiktes van 4 tot 10 mm, die we in ons eigen productiebedrijf versnijden, bewerken en (indien mogelijk) thermisch verharden. Andere glasdiktes of glassoorten zijn steeds op bestelling verkrijgbaar. Neem gerust contact op voor meer informatie betreffend het leveren van monolithisch figuurglas.

Contacteer ons