Decoratief gelaagd glas


Decoratief gelaagd glas is een veiligheidsglas dat optisch niet te onderscheiden is van standaard glas. Dankzij een transparante polyvinylbutyral (PVB) tussenlaag tussen meerdere monolithische glaspanelen, kan gelaagd glas bescherming bieden in situaties waar veiligheidsglas noodzakelijk is. Gelaagd glas biedt hierdoor veel meer creatieve mogelijkheden aan architecten of ontwerpers.

Afhankelijk van de functie van het glas, kan het glasontwerp zodanig aangepast worden naargelang de situatie door middel van het aantal glaspanelen, de glasdikte en het aantal PVB-tussenlagen. Bij glasbreuk blijven de scherven kleven aan de transparante tussenlaag, wat het risico op letsels aanzienlijk vermindert.

Naast de bestaande veiligheidsfuncties van transparant gelaagd glas, is het ook mogelijk om getint floatglas, figuurglas of gekleurde tussenlagen te voorzien om het glas op deze manier meer diepte te geven. Ook wanneer privacy gewenst is, kan er een matte PVB-tussenlaag of gezuurd glas toegepast worden. Neem gerust contact op voor meer informatie omtrent decoratief gelaagd glas.

Voordelen decoratief gelaagd glas


Combinatie van veiligheid en esthetiek in één glasproduct

Verschillende ontwerpmogelijkheden per toepassing

Gelaagd glas beschermt tegen letsels of doorvallen

Controle op prestaties via gecertificeerde tests

Toepassingen van decoratief gelaagd glas


Glazen balustrades

Een glazen balustrade is een stijlvolle veiligheidsoplossing om een trap of overloop af te schermen, waarbij maximale transparantie van natuurlijk licht centraal staat.

Kantoorwanden

Glazen kantoorwanden zorgen voor een open en transparante werkomgeving, waarbij gelaagd glas zorgt voor de veiligheid en akoestiek.

Vitrines

Een glazen vitrine in winkels of musea trekt de aandacht van de consument, en beschermt tevens het tentoongesteld product.

Isolatieglas

Isolerende beglazing in ramen in combinatie met gelaagd glas heeft naast zijn isolerende eigenschappen ook een inbraakwerende functie.

AID Glass als leverancier van gelaagd glas


Bij AID Glass hebben we een ruime voorraad van gelaagd glas in glasdiktes van 6,38 tot 24,76 mm, die we in ons eigen productiebedrijf versnijden en bewerken. Andere glasdiktes of glassoorten zijn steeds op bestelling verkrijgbaar. Neem gerust contact op voor meer informatie betreffend het leveren van decoratief gelaagd glas.

Contacteer ons