Dat dubbel glas verplicht was in elke woning sinds januari 2020 wist u wellicht wel al… Maar wist u ook al dat de Vlaamse regering beslist heeft om vanaf 1 januari 2021 de premie voor hoogrendementsglas te verdubbelen? Haal daarom meer uit uw renovatie dankzij isolatie. Lees hier onder meer:

Verplichting dubbel glas


Vorig jaar werd er door de Vlaamse regering beslist dat alle ramen van alle woningen in Vlaanderen minstens dubbel glas moeten hebben. Deze dubbel glas verplichting is geldig voor alle leefruimtes, keukens, slaapkamers en badkamers van een woning. Traphallen, inkomhallen en gangen hoeven dus geen dubbel glas te hebben. Vanaf 1 januari 2021 wordt er ook rekening gehouden met de energiescore of EPC-waarde van de woning, waardoor nog betere isolerende beglazing zoals hoogrendementsglas sterk aangemoedigd wordt.

Hoogrendementsglas


Hoogrendementsglas (of HR glas) bestaat uit 2 of 3-voudig isolatieglas die met elkaar verbonden zijn. Bij hoogrendementsglas zit er echter geen lucht zoals het vorige dubbele beglazing, maar een edelgas (argon- of kryptongas) wat resulteert in een nóg hogere isolatiewaarde. Hoogrendementsglas isoleert tot 5 keer beter dan enkele beglazing en 2 tot 3 keer beter dan dubbele beglazing. Het resultaat: een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort gedurende warme zomers en koude winters, minder CO2-uitstoot en een verhoging van de waarde van het huis of appartement. Hierdoor kiezen wij als maar meer voor hoogrendementsglas in plaats van “enkel” dubbele beglazing. Om hoogrendementsglas extra aan te moedigen, heeft de Vlaamse regering beslist om de basispremie voor hoogrendementsglas te verdubbelen van 8 euro per m² naar 16 euro per m². Nóg een rede meer om over te schakelen naar hoogrendementsglas!

Dubbel glas en driedubbel glas


Standaard dubbele beglazing bestaat uit 2 glasplaten die met elkaar verbonden zijn. De tussenruimte is meestal gevuld met gewoon lucht, in tegenstelling tot het edelgas bij hoogrendementsglas. Driedubbel glas bestaat uit 3 glasplaten die met elkaar verbonden zijn. De buitenste glasplaat kan namelijk ook voorzien worden van bijvoorbeeld zonwerend glas of een ander soort glas. Bij drie lagen glas zal er geen condensvorming aan de binnenkant van het glas vormen, aangezien de middelste glasplaat als buffer dient. Driedubbel glas heeft dan wel een hogere isolerende factor dan dubbel glas, maar is veel zwaarder waardoor het niet bij ieder soort schrijnwerk aan te raden is.

AID Glass vervaardigt hoogrendementsglas volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een glasheldere belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Contacteer ons dan via onderstaande button of vraag een vrijblijvende offerte voor hoogrendementsglas aan of bekijk een van onze andere glas oplossingen.