Het gebruik van glas komt vrijwel altijd terug in zowel kleine als grote (ver)bouwprojecten. Glas is namelijk al een tijdje niet meer weg te denken uit het interieur, net omdat het zo veelzijdig is. Met interieurglas creëert u een gevoel van transparantie en ruimte, zowel in nieuwbouw of renovatie. Lees in dit artikel meer over de huidige renovatietrends in interieurglas:

Pivoterende steel look deur

Industriële steel look deuren


Stalen deuren of steel look deuren zijn al een langere tijd terug populair in het interieur. Het tijdloze karakter is namelijk één van de redenen waarom dit type van deuren vaak toegepast wordt in renovaties, nieuwbouw woningen of kantoorruimtes. AID Glass biedt echter geen “stalen” deuren aan, maar wel steel look deuren. Deze worden vervaardigd uit minimalistische aluminium profielen met een zwarte structuur poedercoating. Hierdoor hebben steel look deuren dezelfde industriële uitstraling als een stalen deur. Dankzij de hoogstaande afwerking van steel look deuren, vormen ze een absolute eyecatcher in het interieur.

Compacte glazen schuifdeuren


Glazen schuifdeuren worden tegenwoordig als maar vaker toegepast in renovaties of kantoorruimtes vanwege hun compact design. Het plaatsbesparend aspect is één van de grootste troeven waarom glazen schuifdeuren vaak gekozen worden in renovatiewoningen. De deur schuift hierbij horizontaal langs de wand, waardoor er geen rekening moet gehouden worden met een draaihoek. Glazen schuifdeuren kunnen zowel bevestigd worden aan de wand als aan het plafond, in combinatie met een soft-closing mechanisme. Dit systeem zorgt ervoor dat de deur gemakkelijk geopend kan worden, maar tevens ook zachtjes naar zijn eindpositie geleid wordt.

Dubbele glazen loftdeur

Glazen wanden in huis of op kantoor


Glazen kantoorwanden of scheidingswanden zijn uitermate geschikt om meer natuurlijk licht te verkrijgen in een kantoorruimte of woning. Hierdoor wordt er een strakke en moderne look gecreëerd. Zelfs wanneer enige discretie gewenst is, kan er geluidswerend glas of zandstraling toegepast worden. Glazen wanden van AID Glass kunnen ook geplaatst worden als modulaire systeemwand wanneer de indeling van de kantoorruimte aanpasbaar is.

Achterwand van glas


Een achterwand van glas wordt vaak toegepast in keuken- of badkamerrenovaties om de ruimte optisch te vergroten. Een glazen spatwand in de keuken is het perfect alternatief voor klassieke muurbekleding zoals tegels. Niet alleen zorgt het voor een luxueuze uitstraling, maar is het ook veel onderhoudsvriendelijker. Hierdoor kunnen glazen achterwanden ook perfect toegepast worden in doucheruimtes dankzij hun naadloze afwerking. Combineer een glazen achterwand met een gekleurde laklaag om deze helemaal te laten passen in het bestaand interieur.

Glazen spatwand keuken - Keukenglas

Glas in de badkamer


Net zoals glazen wanden, is glas in de badkamer al jaren een vast gegeven bij badkamerrenovaties. De moderne en tijdloze look van glas wint namelijk altijd van een simpel douchegordijn of een kunststof douchedeur. Om een badkamer ruimer te laten ogen, wordt er vaak een inloopdouche met glazen douchewand toegepast. Trek de industriële stijl door naar de badkamer door steel look douchewanden met een mat zwart profiel en eventuele vakverdelingen toe te passen. Naast een vaste glazen douchewand, kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een afgesloten glazen douchecabine. Hierdoor heeft opspattend water het minste kans om te ontsnappen uit de doucheruimte.

AID Glass vervaardigt alle soorten interieurglas volledig in eigen productie. Hierdoor heeft u altijd een glasheldere belofte op kwalitatief glas! Wilt u meer info of wenst u graag een offerte? Contacteer ons dan via onderstaande button of vraag een vrijblijvende offerte voor interieurglas aan of bekijk een van onze andere glas oplossingen.